torsdag 23 december 2010

För tredje gången den här månaden...

.... slänger jag ihop Leila Lindholms morotskaka. Den är himmelsk!! Jag är dock en glasyrälskare så jag brukar öka på glasyrmängden något för att sedan även lägga ett eller två glasyrlager i kakan, mums! Kakan ska med till mina svärföräldrar imorgon där vi ska fira jul. Ett säkert kort eftersom vi alla älskar morotskaka! Receptet kommer från Leilas bok "A Piece of Cake", here goes:



Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
3dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter

Cream cheese lime frosting/glasyr:
60 g mjukt smör
4dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1lime
100 g philadelphiaost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55minuter. Prova med en sticka, den ska inte
vara kladdig.
7. Låt kakan svalna.
8. Vispa alla ingredienser till glasyren.
9. Bred glasyren över kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar